Název detailu aktualit

  • Domů
  • .
  • Aktuality
  • .
  • Název aktuality
Letní osvěžení
04 / 08 / 2015

Letní osvěžení

Je Vám teplo a nevíte čím se zchladit?

Vyzkoušejte některý z našich letnch osvěžujících tipů.



Ledový mátový zelený čaj

Příprava:30 minut

4 porce

Přísady:1 šálku čerstvých mátových lístků, 3 sáčky zeleného čaje, 2 lžíce medu, 4 šálky vařící vody, 4 stonky citronové trávy na ozdobu, 2 odlivky saké nebo slivovice

Do vařící vody vložte čajové sáčky, přidejte med a mátové listy. Ponechte pět minut vyluhovat. Odstraňte čajové sáčky. Vložte do lednice k vychlazení. Rozdělte do 4 sklenic naplněných ledem. Do každé sklenice přilijte malou porci saké nebo slivovice. Ozdobte citronovou


Letní ovocný punč

Příprava:20 minut

4 porce

Přísady:2 misky peckovitého ovoce (meruňky, švestky, broskve), 1 sklenice meruňkového džusu, 1 sklenice perlivého bílého vína, 1 sklenice minerálky

Vypeckované nakrájené ovoce smíchejte s džusem, perlivým vínem a minerálkou. Rozdělte do sklenic. Light verze: víno nahraďte cidrem (mírně zkvašený jablečný mošt). Jedna sklenice obsahuje 50 % denní dávky vitaminu A a 30 % denní dávky vitaminu C.


Ingredience:

Perlivá (případně i neperlivá) voda – 1,5 l

Salátová okurka – 1 ks

Med nebo třtinový cukr – 2 polévkové lžíce

Limetka – 2 ks

Vybavení:

Velký džbán, Tyčový mixér, Ledové kostky, 

Příprava:

Salátovou okurku oloupeme, nakrájíme na větší kousky, vložíme do zhruba 1-litrové nádoby a rozmixujeme tyčovým mixérem do konzistence řidčího pyré. Přidáme přibližně 0,5 litru vody (perlivé či neperlivé) a necháme vylouhovat 10 – 15 minut v chladničce. Vylouhovanou okurkovou směs přelijeme přes sítko do džbánu, vymačkáme šťávu z dvou limetek a osladíme dle chuti medem nebo třtinovým cukrem. Dolijeme vodou a velmi dobře limonádu promícháme, aby měla vyváženou chuť. Přidáme kostky ledu, kterými rozhodně nešetříme a připravený nápoj necháme vychladnout v chladničce. Při servírování je vhodné doplnit led (pokud roztál) a ozdobit okurkou nákrajenou na „dlouhé prsty“


Letní ovocný salát

Ingredience:500g čerstvých broskví
2 velké pomeranče
200g jahod
2 kiwi
4 banány
3-4 středně velká jablka
větší žlutý meloun
hustý ovocný džus


Popis přípravy:Ovoce očistíme, nakrájíme na přiměřeně velké kousky, vložíme do mísy a dobře promícháme. Zalijeme hustým džusem, opět promícháme a můžeme podávat.