Název detailu aktualit

  • Domů
  • .
  • Aktuality
  • .
  • Název aktuality
​STEAKY Z CELERU
05 / 01 / 2024

​STEAKY Z CELERU

Přejete si odlehčit po vánočních svátcích kvalitním jídlem svému tělu, ale neradi byste dělali kompromisy v chuti? Našli jsme pro Vás dokonalý recept na celerové steaky, které Vás přesvědčí, že nemusí být každý den na stole maso, abyste si opravdu pochutnali. Celer nepatří zrovna k nejpopulárnější zelenině, ale jeho vynikající, téměř masová textura, zemité chuťové tóny a snadnost přípravy Vás jednoznačně dostanou. Navíc je toto jídlo nízkokalorické, plné vlákniny a zdraví prospěšných prvků. Prospívá tak srdci, cévám i kostem. Potřebujete na něj jen kvalitní bulvu celeru a trochu kuchařského umu.

-----------------‐--------------------
INGREDIENCE:
Celer
Sůl
Olivový olej
Marináda dle chuti - česnek, sójová omáčka, med nebo sladké sirupy, hořčice, uzená paprika, miso pasta, červené víno, tymián či rozmarýn...
--------------------------------------
POSTUP:
Celer oloupeme, nakrájíme na 2-3 cm široká kolečka, nařežeme do mřížky, naložíme do připravené marinády a poté upečeme, z každé strany tak 25 min. Chceme-li steaky grilovat, doporučujeme nejdříve oloupaný celer cca 15 min předvařit. Během pečení pak "steaky" na povrchu zkaramelizují a začnou křupat. Podáváme s nejrůznějšími teplými i studenými omáčkami, batátovými hranolky či bramborovou kaší - záleží čistě na Vás. A pokud Vám tento pokrm zachutná, příště můžete vyzkoušet také steaky z květáku. Zelenina není nuda v lednu, ani v červenci!