Název detailu aktualit

  • Domů
  • .
  • Aktuality
  • .
  • Název aktuality
​DÝNĚ, DÝNĚ, DÝNĚ...
26 / 10 / 2023

​DÝNĚ, DÝNĚ, DÝNĚ...

Parafrází české klasiky jsme Vás chtěli upozornit, že období dýňového šílenství právě vrcholí. Jestli už máte vydlabáno nebo se na tvoření vlastního strašidla teprve chystáte, určitě Vám přijde vhod pár tipů, co provést s dýňovou dužinou, jež Vám zbude. Nápady se Vám ovšem budou hodit i v případě, že tento "americký" svátek bojkotujete. Dýně jsou teď zkrátka čerstvé a ve vrcholné formě, a proto by byla velká škoda nevyužít jejich potenciál v kuchyni naplno. Zde máte několik osvědčených tipů:

dýňové risotto - má nejen krásnou barvu, ale i dokonalou chuť
dýňový koláč - sladká pochoutka v anglosaském stylu s podzimním kořením
dýňová polévka - všemi milovaná rychlovka
zapékaná dýně - s masem, sýry i zeleninou
dýňový chlebíček - klasický "pumpkin bread" připravíte na sladko jako dezert třeba s oříšky, rozinkami, čokoládou či banánem
dýňový chléb - upéct lze také chléb jako zdravou zeleninovou variantu běžného pečiva
Už máte svého favorita pro letošní dýňovou sezónu?
Náš tajný tip: nezapomeňte, že i dýňová semínka jedlých druhů dýní můžete proměnit ve skvělou delikatesu opražením!