Název detailu aktualit

  • Domů
  • .
  • Aktuality
  • .
  • Název aktuality
​JAHODOVÁ PAVLOVA
11 / 06 / 2023

​JAHODOVÁ PAVLOVA

Hledáte luxusní letní dezert, jehož příprava Vám nezabere celý den, ale přitom výsledek ohromí všechny Vašim kuchařským umem? Právě jste jej našli. Sněhovou Pavlovu můžete ozdobit v podstatě jakýmkoli ovocem, které máte rádi. Malinami, mučenkou, mangem, rybízem, borůvkami ... ale s ohledem na sezónu jahod doporučujeme vyzkoušet tuto variantu.

-----------------------------
RECEPT:
Vaječné bílky
Cukr krupice
Kukuřičný škrob
Bílý vinný ocet
Vanilkový extrakt (není nutné)
Poměr je cca 60 g cukru na 1 bílek.
-----------------
Na krém: zakysaná smetana, bílý jogurt, cukr
Krém lze připravit i z tvarohu, mascarpone, šlehačky či smetanového sýra
Jahody a máta či meduňka na ozdobení
--‐--------------------------
POSTUP:
Bílky vyšlehejte dotuha a leskla, postupně přidávejte cukr po lžících. Jakmile veškerý cukr zpracujete, šlehejte ještě cca 4 min. Pak přidejte škrob a ocet. Směs přendejte na plech vyložený pečícím papírem a rozetřete do kruhu, okraje nechejte trochu vyšší kvůli naplnění krémem. Do předehřáté trouby (na 180°C) vložte výtvor a při teplotě 110°C a pečte hodinu a půl. Poté troubu vypněte a pavlovu v ní nechejte zcela zchladnout. Ozdobte krémem a čerstvým ovocem. Mistrovský dezert je hotov!