Název detailu aktualit

  • Domů
  • .
  • Aktuality
  • .
  • Název aktuality
​OVO/ZEL OD A DO Z - Jablka
03 / 05 / 2023

​OVO/ZEL OD A DO Z - Jablka

Ne nadarmo se říká, že kdo sní každý den jedno jablko, ten vůbec nepotřebuje lékaře. Jablka jsou v Česku doma, a proto s nimi umíme v kuchyni doslova kouzlit. V našem skladu jich máme hned několik druhů. Hned si povíme proč: Jablka obsahují vysoký podíl vlákniny, mají nízký obsah cukru a vysoký podíl vody - až 85%. Hodí se tedy pro děti "od prvního zoubku", přes různá dietní omezení až po stravu pro sportovce. V jablkách najdeme také blahodárný vitamin C, železo, zinek nebo draslík. Velké množství antioxidantů z jablek činí českou superpotravinu. Každá odrůda jablek má svou specifickou chuť a strukturu. Některá jsou sladká, jiná spíš kyselá. Liší se také barvou, konzistencí dužiny a jemnou vůní. Jablka jsou perfektním celoročním ovocem díky své snadné skladovatelnosti, a zejména všestrannému využití ve slaných i sladkých pokrmech. Dají se vařit, péct, smažit... ovšem už za syrova jsou dokonalá. Co s koupenými jablky v kuchyni? Upečte si vepřové na jablkách, připravte kompot, udělejte klasický štrúdl nebo zamíchejte salát Waldorf. Anebo taková jablíčka v županu! Dejte nám do komentáře svůj tip na nejlepší jablečný recept - inspirace není nikdy dost!