Název detailu aktualit

  • Domů
  • .
  • Aktuality
  • .
  • Název aktuality
​PEČENÉ ŘEDKVIČKY
21 / 04 / 2023

​PEČENÉ ŘEDKVIČKY

Růžové kuličky ředkviček známe z pultů úplně všichni. Právě jsou v sezoně - patří mezi první jarní zeleninku, ze které se můžeme brzy po zimě těšit. V syrovém stavu umí být jejich chuť pořádně řízná. Ne každému tato jejich poloha vyhovuje, proto se dnes podíváme na trik, jak z ředkviček dostat maximum chuti, ale přitom minimalizovat jejich ostrost. Pokud je totiž tepelně zpracujete, enzym zodpovědný za štiplavost se rozloží, a získají příjemnou nasládlou dochuť. A jak na to? Omyté a rozpůlené bulvy vyskládejte na plech s pečicím papírem řeznou stranou dolů. Zakápněte olivovým olejem, ochuťte solí, pepřem a bylinkami podle chuti (tymián, máta, rozmarýn...). Přidat může lahůdkové droždí anebo různé omáčky. Pečte asi 15 min na 200°C. Ředkvičky začnou lehce karamelizovat a to je záruka luxusní výsledné chuti! Skvělá teplá příloha, základ salátu nebo ozdoba chlebíčku je na světě! Ať Vám chutná nejen na jaře