Houby
Kam na houby? Přece na www.mojebedynka.cz
Nasbírat tam můžete:
Shitake - tato houba je pro svou lahodnou chuť a silné aroma nazývána "perlou mezi houbami", používá se hlavně v čínské a v dalších orientálních kuchyních.
Hlívu - houba s všestranným použitím jak do hotových jídel tak k nakládání do octa nebo sušení. Je to vynikající surovina pro polévky a omáčky - dá se z ní udělat skvělý guláš, dobře chutná i konzervovaná v různých nálevech a kombinacích se zeleninou, je výtečná i uzená.
Portobello - velké hnědé žampiony si přímo říkají o nějakou výtečnou náplň. Zkuste třeba něco ve stylu caprese - s mozzarelou, čerstvými rajčaty, bazalkou a balzamikovým glazé.
Žampióny (i ty krémové) - tak to je klasika, která nezklame žádného milovníka hub. Jak je připravujete vy?