Název detailu aktualit

  • Domů
  • .
  • Aktuality
  • .
  • Název aktuality
Champurrado
14 / 01 / 2020

Champurrado

Nedávno jsme si představili tradiční mexický horký nápoj atole z kukuřičného základu s množstvím příchutí. Dnes v latinskoamerickému duchu budeme pokračovat. O Vánocích totiž Mexičané atole vylepšují o čokoládu a skořici. Přidává se také mléko, které můžete najít i v klasickém atole. Recept na vánoční tzv. champurrado zní: nerafinovaný hnědý cukr (v Mexiku piloncilla - hrudka ztuhlé šťávy z cukrové třtiny), skořice, badyán, hřebíček, vysokoprocentní tmavá čokoláda (nejlépe mexická), voda, mléko a kukuřičná mouka (masa). Koření, cukr a vodu svaříme, vyndáme koření a přidáme čokoládu. Jakmile se rozpustí, přisypeme mouku a přidáme mléko. Povaříme asi 10 min. Svůj recept si vyladíte chuťově i konzistencí podle sebe. Znalci mohou vmíchat klidně celé vejce. Dobrou chuť!