Název detailu aktualit

  • Domů
  • .
  • Aktuality
  • .
  • Název aktuality
​KOPR TO NAKOPNE
14 / 05 / 2025

​KOPR TO NAKOPNE

Spojujete si kopr pouze s ne/oblíbenou koprovou omáčkou? Tato jednoletá bylina z čeledi miříkovitých má daleko více využití, a dokonce byla považována našimi předky za léčivo. Její blahodárné účinky je možné si ověřit například na vlastním trávení. Kromě obligátní koprovky nesmí chybět v nakládaných okurkách nebo řeckém dipu tzatziki. Objevíte jej však také v jídlech východoevropské či severské kuchyně. Dokonalou kombinaci tvoří například s lososem - ať už v podobě marinády na gravlax, nebo jako bylinka pro podávání pečené porce ryby. Jeho jemná anýzová chuť doplní bezvadně i pirohy. U nás seženete kopr po celý rok, nemusíte proto netrpělivě čekat, až vám vyroste na zahrádce, abyste si mohli na perfektních dobrotách s ním pochutnat. Navíc lze kopr také snadno zamrazit, případně nakládat. Ale pravě teď bude nejlepší čerstvý, tak neváhejte a nakopněte svá jídla s jeho pomocí.