Název detailu aktualit

  • Domů
  • .
  • Aktuality
  • .
  • Název aktuality
​GRILOVANÁ ZELENINA
23 / 04 / 2025

​GRILOVANÁ ZELENINA

Už jste letos vytáhli gril a dopřáli si první pochoutky s kouřovým nádechem? Ačkoli si s námi dubnové počasí zahrává a předvádí celou paletu ročních období klidně v jednom dni, prodlužující se dny a silné slunce dávají jasně pocítit, že sezona "jídel z venku" je nepochybně tady. Všichni milujeme nejrůznější steaky, klobásky, ryby nebo sýry z grilu. Nezapomínejte však, že žár umí hotové zázraky i se zeleninou! Při správném postupu se nemusíte bát hodit na mřížku prakticky jakoukoli zeleninu. Úplnou klasikou jsou v tomto ohledu cuketa, kukuřice, lilek nebo mrkev. Stejně tak si můžete nechat ožehnout papriky, rajčata, ale dokonce i pevné druhy salátů, a samozřejmě aktuální chřest. Není třeba se bát experimentovat, zkuste ogrilovat cukrový hrášek nebo houby - uvidíte, že se opravdu každý kousek stane malým kulinářským zázrakem. K tomu trocha dochucení solí, nějaké to koření, česnek, olej, bylinky a něco kyselého... Vždyť víte. Ono nejen, že se venku dobře vaří, ono venku taky lépe chutná! A že hlásí na víkend zimu? Grilovací pánev mějte klidně připravenou celoročně.