
NA ZELENÝ ČTVRTEK ZELENÉ PALAČINKY
Nestihli jste k obědu obligátní špenát s vejcem, ani odpolední zelené pivo? Napravte to u večeře! Náš recept na stylové zelené palačinky Vám připíše plusové body nejen dnes, ale kdykoli během celého roku. Stačí Vám pár vajec (od nás) a listový špenát či další zelené jarní bylinky (taktéž z našich skladů) a chvilička v kuchyni. Zelené jídlo dnes prostě potřebujete!
SUROVINY:
Listový špenát
Vejce
Mléko
Mouka
Zelené bylinky (volitelné)
Sůl
Podle chuti pepř
POSTUP:
Listový špenát nahrubo překrájejte a přendejte do mixéru. Pořádně rozmixujte s mlékem, vejci a moukou. Ingredience dávejte v poměru 2 díly mléka na 1 díl mouky. Pokud se pohybujete kolem půl litru mléka, stačí Vám dvě vejce. Směs podle chuti osolte anebo i opepřete. Přihodit do mixéru lze i jarní bylinky, pažitku, mátu, medvědí česnek, vlastně cokoli, co doma najdete. Pokud to ovšem není tuhé a stopkaté, pak by se Vám směs špatně spojila. Hotové těsto nechejte odpočinout a pak na olejem potřené palačinkové pánvi obvyklým způsobem smažte hromadu palačinek. Zelená verze přímo volá po slaných náplních z tvarohu, vajec, sýra nebo zeeleninové směsi. Klidně si tak připravte například salsu z rajčat nebo lososa s koprem. Přišli jste teď unavení z práce a na špenát jste úplně zapomněli? Jestliže máte doma polníček, nic není ztraceno. Vhoďte jej do mixéru a za chvilku máte stejnou zelenou dobrotu na světě. Krásné Velikonoce, přátelé!