
RIZOTO PLNÉ HUB
Máte v zimě chuť na pořádné, horké jídlo a nevadí Vám ohřívat se chvíli u plotny? Inspirujte se v italské kuchyni a připravte si s námi hrnec dokonalého risotta, kde však hutné maso vyměníte za lahodné dary lesa. Poctivé houbové rizoto se v lednovém jídelníčku určitě neztratí, ať už vyrazíte o víkendu na běžky nebo absolvujete maraton u televize. Hříbky můžete samozřejmě použít sušené z vlastního podzimního sběru, anebo omrknout naši nabídku. Ideálním parťákem rýže jsou v tomto receptu žampiony, ale ani hlíva či houbičky Shiitake nebudou vadit.
INGREDIENCE:
300 g rýže na rizoto
Máslo
Olej
Menší cibule či šalotka
Houby dle chuti
1 dcl bílého vína
1 l kvalitního vývaru
Sůl a pepř
Parmezán
Petrželka na ozdobení
POSTUP:
Na másle s kapkou oleje orestujte nadrobno pokrájenou cibuli a pokrájené houby. Přidejte rýži, promíchejte a podlijte vínem. Postupně přidávejte po naběračkách vývar, míchejte a podlévejte. Vařte do změknutí. Nakonec přidejte pár plátků másla, dochuťte solí a pepřem a nezapomeňte na nastrouhaný parmezán. Důkladně promíchejte. Nakonec ozdobte petrželkou a - překvapivě - parmezánem. A my přejeme dobrou chuť plnou hub!