Název detailu aktualit

  • Domů
  • .
  • Aktuality
  • .
  • Název aktuality
Kimchi
24 / 01 / 2023

Kimchi

Hledáte chutný způsob, jak doplnit vitamíny, potěšit trávicí systém a přidat do stravy vlákninu? Čtěte dál - dozvíte se, jak si vyrobit vlastní kimči či kimchi. Tahle dobrota pochází z Koreje a podobně jako další speciality asijské kuchyně je velmi výrazná. U nás je její obdobou čalamáda, kvašáky nebo kysané zelí. Co tedy kimči je? Fermentovaná nasolená zelenina s kořením. Receptů je tolik, kolik strávníků ho jí, ale pojďme si říct základní. Pekingské zelí se nakrájí, prosolí a zalije se nálevem s chilli, česnekem, čerstvým zázvorem, rybí omáčkou a cukrem či medem. Nejen čínské zelí, ale i další použitelnou zeleninu si hned teď objednáte na www.mojebedynka.cz. Přidat do kimči můžete jarní cibulku, mrkev, bílou ředkev, kedlubnu, okurku, pórek, šalotku, ředkvičku... Bakterie mléčného kvašení se už o zbytek postarají. Receptů na kimči je nepřeberně. Zkoušejte, pochutnávejte si a buďte zdraví!