Název detailu aktualit

  • Domů
  • .
  • Aktuality
  • .
  • Název aktuality
Grilování
09 / 05 / 2018

Grilování

Víte jak správně grilovat zeleninu? Dáme vám pár tipů, ať si opravdu pochutnáte:

Dobře vyberte. Zkuste zapátrat i po zajímavém druhu, možností je opravdu mnoho (fazolové či hráškové lusky, kedlubny, kukuřice, patisony, celer, mrkev, chřest,...)
Zvolte vhodný olej (olivový olej, arašídový, hořčičný, řepkový a další zajímavě a nevšedně ochucené druhy). Nezapomeňte na koření (hrubozrnná sůl, čerstvý pepř, česnek, rozmarýn, šalvěj, kmín, majoránka, citronový tymián). Ugrilovat. Vše by mělo proběhnout rychle, abychom neztratili vitamíny. Klidně využijte hodně rozpálený gril, ale musíte vše hlídat. Velmi rády se pálí slupky od paprik či cuket. Úplně nejlepší je uhlí, které je rozpálené už alespoň 30 minut. Pro zdravější grilování můžete použít alobal či grilovací tác, který zabrání přímému styku s ohněm. Tak přejeme úspěšnou grilovací sezónu!